tisdag 19 maj 2020

GoldenEye (1995)





Pierce Brosnan tar i den här historien över som James Bond och tar därmed ett steg i en riktning som gör att han blir någon form av mellanting av Roger Moore och Sean Connery och jag tycker att han är en lyckad kombination, han passar utmärkt i Agent 007:s kostym och trots att filmerna med Timothy Dalton var bra så var dom kanske inte så James Bond:iga.

Den sadistiska lönnmördaren Xenia Onatopp som spelas av Famke Janssen stjäl en prototyp av en ny attackhelikopter i Monte Carlo där James Bond blir vittne till händelsen och strax därefter så stjäls en nyckel till ett Ryskt satellitvapensystem i Sibirien där denna helikopter har använts.

Det är en häftig actionfilm med en hel del spektakulära scenerier och så Isabella Scorupco som Natalya Fyodorovna Simonova och så Tina Turner som sjunger titellåten som faktiskt är den bästa sen Lulu sjöng The Man With The Golden Gun 1973.

Visuellt riktigt snyggt foto av Phil Meheux och säker regi av Martin Campbell i en film som är spännande dramatisk och riktigt bra.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

From - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/pDHqAj4eJcM?si=hdLAC6RoMTrBzECz En mardröm kan man väl bäst beskriva inledningen på den här första säsongen av From. Fami...