torsdag 21 maj 2020

Playground av Lars Kepler (2015)




Under en insats i Kosovo så blir Löjtnant Jasmin Pascal Anderson skjuten i ryggen vilket för med sig att hennes hjärta stannar i nästan en minut. När hon sen vaknar upp så kan hon inte sluta att berätta om att hon besökt platsen mellan livet och döden som är en hamnstad som verkar kinesisk och där hon träffar en ung man som heter Ting och som hjäper henne rätt. Ingen tror givetvis på henne och hon behandlas för krigspsykos och lämnar sen sin militära karriär.
Flera år senare så är hon tillsammans med sin son Dante och sin mor inblandad i en bilolycka där hon ånyo kommer till hamnstaden.

Det här är en historia som inte har någonting att göra med författarparet Keplers andra böcker utan som står helt på egna ben. Tyvärr så är dom benen lite skakiga, den här fantasy genren visar sig inte riktigt vara deras grej. Visst är det en fascinerande plats vi får besöka, det är våldsamt och detaljerat obehagligt och temat för ju med sig att det finns en del att fundera över men det är också rätt rörigt och lite stelt och karaktärerna tycker jag man aldrig riktigt lär känna.

Sen förstår jag inte varför dom döpt boken till Playground för i berättelsen så hänvisas det hela tiden till Lekplatsen och då kunde dom väl ha använt det svenska ordet eller så är det bara jag som hänger upp mig på fåniga detaljer.

Spännande är det och intressant dock spretigt.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

From - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/pDHqAj4eJcM?si=hdLAC6RoMTrBzECz En mardröm kan man väl bäst beskriva inledningen på den här första säsongen av From. Fami...