torsdag 14 maj 2020

Iskallt Uppdrag (1987)



Original Titel:  The Living Daylights



Den första filmen med Timothy Dalton är ju ett riktigt lyft från den förra filmen som var rätt sunkig. Här får James Bond ett uppdrag att hjälpa till i Bratislava under en konsert då KGB generalen Koskov ämnar hoppa av. Allting verkar gå som planerat och Koskov förs till England men där attackeras MI6 och ryske generalen förs bort.

Timothy Dalton är helt klart en bättre skådespelare än Roger Moore, det råder det inga som helst tvivel om men han passar inte riktigt i Bond-kostymen tycker jag och filmen, även om det är en välgjord och spännande actionhistoria har inte den där gamla auran av Bond över sig. 
Holländaren Jeroen Krabbé som gestaltar busen i filmen väger lite för lätt för en sån roll och Maryam d'Abo som den cellospelande skönheten Kara har tyvärr inte heller det där lilla extra.

Ånyo är det John Glen som regisserat och han har gjort ett gott hantverk, det är som sagt var actionfyllt och intensivt spännande med en hel del häftiga scenerier.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

From - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/pDHqAj4eJcM?si=hdLAC6RoMTrBzECz En mardröm kan man väl bäst beskriva inledningen på den här första säsongen av From. Fami...