söndag 8 juli 2018

Tjockare Än Vatten 2 (2016)




Titel:  Tjockare Än Vatten 2
År:  2016
Land:  Sverige, Finland
Genre:  Drama, Thriller
Längd:  10 avsnitt



Den första säsongen avslutades ju efter sommarsäsongen med att alla inblandade förutom Oskar lämnade Pensionat Waldemar och Åland.
När vi kommer in i den andra säsongen så är det december och julen närmar sig med allt vad detta innebär för ett pensionat med julbordstraditioner.

Lasse kommer tillbaka och hittar ett pensionat och en Oskar som båda två verkar befinna sig på ruinens brant och ser ut att behöva en monsterrenovering.
Efter detta återseende så dyker alla från första säsongen upp en efter en men det som till en början verkar vara en lovande nystart förvandlas snart till en familjär mardröm.


Om den första säsongen var mörk så är den andra rent ut kolsvart, 
lik flyter upp i viken utanför pensionatet i samma takt som dom sänks ner och både finska och estniska maffiosos blandar sig i leken, en tvivelaktig hantverkare dyker upp, falska pengar sprids på ön, skilsmässa och otrohet, droger och vapen och så en kvinnlig polis som börjar nysta upp i familjens bisarrt trassliga garn.

Riktigt bra serie denna med enastående skådespeleri av framförallt Joel Spira som den suicidala Oskar och Björn Bengtsson som Lasse som verkar livnära sig på ögner i alla dess former. 
Vi sträcktittade så gott som på andra säsongens tio avsnitt och skulle inte ha något emot en tredje även om denna fick ett avslut som kändes som en rätt bra final.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

From - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/pDHqAj4eJcM?si=hdLAC6RoMTrBzECz En mardröm kan man väl bäst beskriva inledningen på den här första säsongen av From. Fami...