torsdag 12 juli 2018

Jamestown - Säsong 1 (2017)






Året är 1619 och platsen Englands första koloni, Virginia i det nya landet Amerika.
I 12 år så har enbart män levt och byggt upp den lilla bosättningen men nu kommer ett skepp från England med kvinnor som kommer att förändra hela kolonin och dom män som lever där.


Ett riktigt historiskt kostymdrama i 8 delar där omgivningarna är helt enastående, man känner verkligen hur skitigt och smutsigt det är och man vill nästan ställa sig under duschen och tvåla in sig ordentligt efter varje avsnitt.

Karaktärerna är sjysst utkarvade med paret Silas (Stuart Martin) och Alice (Sophie Rundle) som själva navet och där ekrarna sen når ut till den lömska ormen Farlow (Burn Gorman) och hans följeslagare Redwick (Steven Waddington), fyllbulten och krogägaren Meredith (Dean Lennox Kelly) och hans kvinna Verity (Niamh Walsh), Silas bror Henry (Max Beasley), smeden James (Matt Sokoe), intrigmakerskan Jocelyn (Naomi Battrick) och kolonins guvernör Sir George Yeardley (Jason Flemyng).

Det är intriger så att kannan nästan svämmar över, det tisslas och tasslas i varje stuga och runt varje blad på tobaksplantagerna, det är våldsamt och spännande, dramatiskt och roligt och så finns det givetvis en del indianer i skogarna runtomkring som ingen riktigt litar på.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

From - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/pDHqAj4eJcM?si=hdLAC6RoMTrBzECz En mardröm kan man väl bäst beskriva inledningen på den här första säsongen av From. Fami...