måndag 30 juli 2018

Robert (2015)







Jenny och Paul Ottos hushållerska Agatha är en äldre kvinna som paret märker börjar bli senil, glömma bort saker och missköta arbetet.
När dom meddelar henne att dom tyvärr måste avsluta hennes anställning så ber hon om att innan hon lämnar dom få ge deras son Gene en present. Till föräldrarnas överraskning så är det en hiskeligt ful docka hon lämnar i sonens sovrum innan hon bittert lämnar huset.

I verkligheten så fick faktiskt en Robert Gene Otto just denna docka år 1906 när han var sex år gammal, en docka som han sjukligt bar med sig överallt till sin död 1974 och enligt historien så var det flera olyckor som drabbade människor runt omkring honom bla hans fru som blev psykiskt sjuk.
Dockan finns numera på ett museum i Key West och det sägs att det även nu händer mystiska saker runt denna gamla tingest.

Filmerna om den mordlystna dockan Chucky är inspirerade av dom verkliga händelserna kring den här dockan men när nu regissören Andrew Jones skulle göra film om dockan Robert så förlade han handlingen till modern tid och Wales, den riktiga familjen Otto däremot bodde i ett stort hus i Key West / Florida som faktiskt fortfarande står kvar.

Jag tycker alla filmer om demoniska dockor är läskiga, det bara är så och den här är inget undantag men tyvärr så förlorar den mycket kraft och intensitet för att skådespelarna är så gråa och trista och det gör att spänningen bara kommer skvättvis.
Den kunde ha blivit bra mycket läskigare för fotot är mycket bra, musiken likaså men tyvärr så gör den krystade dialogen att det inte blir så bra i slutändan trots en mycket obehaglig docka. 


Titel:  Robert
År:  2015
Land:  England
Genre:  Skräck
Längd:  1 tim, 30 min

Regi:  Andrew Jones
Manus:  Andrew Jones
Foto:  Jonathan McLaughlin
Musik:  Bobby Cole
Producent:  Andrew Jones & Robert Graham

Skådespelare:  
Suzie Frances Garton, Lee Bane, Flynn Allen, Judith Haley,
Cyd Casados, Samuel Hutchison, Megan Lockhurst, Annie Davis,
Ryan Michaels



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

From - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/pDHqAj4eJcM?si=hdLAC6RoMTrBzECz En mardröm kan man väl bäst beskriva inledningen på den här första säsongen av From. Fami...