söndag 23 juni 2024

Ingen Utväg (1987)

 


Original titel: No Way Out




Själva grundstommen i den här historien känns verkligen Alfred Hitchcock. Han älskade det här med att låta en oskyldig människa jagas av både lagen och busarna där enbart vi tittare känner till vem eller vilka som är dom riktiga bovarna.
Här är det marinofficeren Tom Farrell (Kevin Costner) som blir drabbad när han förälskar sig i den unga Susan Atwell (Sean Young) som i sin tur visar sig vara älskarinna åt den maktfullkomlige försvarsministern David Brice (Gene Hackman).
När Tom får jobb i Pentagon som en av Brice närmaste män så kompliceras saker och ting och när den svartsjuke Brice får veta att Susan har en annan så råkar han i frustration döda henne. Utan att veta vem Susans pojkvän är så försöker nu Brice rådgivare Scott Pritchard (Will Patton) att lägga skulden på dödsfallet på en påhittad man medan Tom inte vet vad han nu ska göra.

En tät och intensiv thriller regisserad av Roger Donaldson där man som tittare hela tiden är medveten om vad som händer och varför, frågan är bara vem som ska klara sig och vem som ska åka dit.
Bra skådespeleri är det där Kevin Costner passar alldeles utmärkt i sin karaktär, Gene Hackman som vanligt riktigt bra och Will Patton enastående obehaglig som försvarsministerns rådgivare.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kungens Hemliga Resa av Johan Gyllenswärd (2020)

  Under täckmantel så reser den svenska kungen Gustaf II Adolf i början av 1600-talet till Berlin för att fria till Maria Eleonora. Med på r...