tisdag 11 juni 2024

Hajar i Paris (2024)

 


Original titel: Sous la Seine



Marinbiologen Sophia Assalas (Bérénice Bejo) och hennes team råkar ut för en hajattack i Stilla Havet där bland annat hennes man och två kollegor mister livet. En sändare har dock lyckats att sätta på hajen.
Tre år senare så får Mika (Léa Léviant) som är miljöaktivist och jobbar för en organisation i Paris kontakt med sändaren som visar sig befinna sig i floden Seine, mitt i Paris. Nu är det Sophias sak att försöka övertyga polisen och borgmästaren i Paris att det simmar en enorm och livsfarlig haj i den flod där det snart ska bli en internationell triathlon tävling.

Historien känner man delvis igen, det har snotts en hel del från filmen Hajen men manusförfattarna verkar inte skämmas över det utan placerar här den människoslukande besten mitt i Paris för att åtminstone göra det hela lite annorlunda. Skådespelarna klarar sig bra i den här filmen som väl ska vara en skräckfilm men som mera drar åt katastrofhållet utan att jag för den skull ska avslöja vad som händer.
Regissören Xavier Gens Har tyvärr inte lyckats att få till några intensivt spännande eller läskiga scener, det är ganska uppenbart vad som ska hända härnäst så några överraskningar blir det aldrig. Hyfsat underhållande är det och med ett slut som nästan lovar en fortsättning.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Brottsplats: Gorkij Parken (1983)

  Original titel: Gorky Park https://youtu.be/H2XO39vz01M?si=X9_yr64dlb-vwaVl Vi befinner oss i 80-talets Moskva. Tre kroppar hittas en vint...