måndag 3 juni 2024

Alla utom Vi - Säsong 1 (2021)

 



Alla våra vänner har barn eller är gravida, alla utom vi! Detta är vad Ola och Hilma ser runtomkring sig och vad dom desperat försöker ändra på. Dom vill inget hellre i livet än att bli föräldrar och när dom inte verkar kunna bli det sängvägen så satsar dom alla pengar dom har på en klinik som anser sig kunna hjälpa dom.

Björn Gustafsson och Alba August är fenomenala som paret Ola och Hilma, dom lyfter varandra i både det komiska och det dramatiska och det är deras samspel och dialog som verkligen lyfter den här serien. Historien i sig är ju inte så komplicerad utan följer det här parets mer och mer desperata försök att bli gravida i möten med terapeuter och provtagningar på kliniker och så givetvis alla vänner och bekanta som dom träffar och som alla givetvis har barn.
Många roliga och bisarra karaktärer rör sig dessutom runtomkring dom som terapeuten spelad av Sven Ahlström, Olas bror Simon (Christopher Wagelin) och Hilmas haschrökande hippiemorsa Ulla (Lia Boysen).

Humor och dramatik i en enastående blandning.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Brottsplats: Gorkij Parken (1983)

  Original titel: Gorky Park https://youtu.be/H2XO39vz01M?si=X9_yr64dlb-vwaVl Vi befinner oss i 80-talets Moskva. Tre kroppar hittas en vint...