söndag 30 juni 2024

Hackers (1995)

 




I mitten av 90-talet, datorerna som till största delen använts av företag börjar nu hitta hem till var mans hem och då är det den unga generationen som visar sig vara dom som tar till sig kunskapen om den nya tekniken allra bäst.
Dade (Johnny Lee Miller) dömdes redan som 11-åring för dataintrång och lever nu under restriktionen där han inte får syssla med datorer innan han fyllt 18. På sin nya skola så träffar han ett ett riktigt nördigt datagäng med bland annat den tuffa tjejen Kate (Angelina Jolie) och tillsammans så upptäcker dom en komplott där tanken är att sprida ett farligt datavirus.

När den här filmen kom så ansågs den nog vara riktigt tekniskt driven visuellt och jag tycker faktiskt att den håller rätt bra även idag trots att det här med datateknik både i verkligheten och i filmbranschen har utvecklats på ett explosionsartat sätt sen 1995.
Filmen är regisserad av Iain Softley och skådespelarna med bland annat Angelina Jolie som här gör sin första långfilms roll fungerar alldeles utmärkt i sina karaktärer.
Spännande och visuellt rätt coolt.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Italien med Stanley Tucci - Säsong 2 (2022)

  Original titel: Stanley Tucci Searching for Italy https://youtu.be/knNUYJhnpCg?si=Gg-ZWzXMoZCIthW1 Skådespelaren  Stanley Tucci  fortsätte...