torsdag 13 juni 2024

Dune: Part two (2024)

 




Paul Atreides (Timothée Chalamet) och hans mor Jessica (Rebecca Ferguson) befinner sig på ökenplaneten Arrakis efter att deras far och hela hertigdömet förråtts och utplånats. Efter en tid har dom accepterats av Fremennerna som befolkar planeten och leds av Stilgar (Javier Bardem). Paul hjälper dom nu i kriget mot Baron Harkonnen (Stellan Skarsgård) som för tillfället styr över kryddskördandet på planeten. 
Paul märker också en förändring inom sig, han börjar att få visioner och syner som till slut för med sig att Fremennerna tror att han är Lisan Al-Gaib som enligt en gammal tro är frälsaren som ska rädda Arrakis.

Precis som i den första delen av filmatiseringen som bygger på Frank Herberts roman från 1965 så är det Denis Villeneuve som står för regi och manus och han har verkligen byggt upp ett imponerande epos. Det är en ganska komplicerad historia och mängder med karaktärer som ska kommas ihåg men det är imponerande vackert, ett enastående foto av Greg Fraser
Det är det visuella som sätter sig och det man kommer ihåg av den här produktionen, det finns ett stort minus och det är huvudrollsinnehavaren Timothée Chalamet som jag personligen tycker är alldeles för tråkig och eftersom han gör den bärande karaktären så drar det ner en hel del på kvaliteten.

Visuellt fantastiskt är det och med en hel del bra skådespelare runtomkring huvudpersonen.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Brottsplats: Gorkij Parken (1983)

  Original titel: Gorky Park https://youtu.be/H2XO39vz01M?si=X9_yr64dlb-vwaVl Vi befinner oss i 80-talets Moskva. Tre kroppar hittas en vint...