fredag 7 juni 2024

Chato's Land (1972)

 




Halvblodsindianen Chato (Charles Bronson) dödar en sheriff i självförsvar på en saloon och det dröjer inte många minuter förrän några män ledda av Kapten Quincey Whitmore (Jack Palance) sätter ihop ett uppbåd för att jaga och ta fast förövaren. Längs vägen så passerar männen några gårdar och får med sig flera män, några som är hungriga efter blod och några som enbart följer med för att det förväntas av dom.
Efter ett tag så inser männen att jakten tagit en för dom olustig vändning, dom är nu inte längre dom som jagar utan dom som är jagade.

När man ser den här filmen så går tankarna direkt till filmen First Blood som inte skulle komma förrän 10 år senare. Så fort Chato kommer till det land han känner väl så ändrar han taktik och blir rovdjuret som tar sina förföljare en efter en. Det blir konflikter bland männen i uppbådet och nu hotar inte bara en yttre fiende utan även en inre.

En bra film regisserad av Michael Winner som kanske inte har det där lilla extra men som har en intressant historia och skådespelare som fungerar bra i sina karaktärer och Charles Bronson har ju också det där utseendet som gör att han kunde spela sin roll utan att sminkavdelningen behövde jobba häcken av sig.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Brottsplats: Gorkij Parken (1983)

  Original titel: Gorky Park https://youtu.be/H2XO39vz01M?si=X9_yr64dlb-vwaVl Vi befinner oss i 80-talets Moskva. Tre kroppar hittas en vint...