torsdag 28 januari 2021

Killer Kid (1967)

 




Om man nu ska plocka godsakerna från andra filmer och sen sätta ihop en egen film av dessa så måste man göra detta på ett riktigt skickligt sätt om det ska bli något bra. 
Allting här från historien, skådespelare, musik och scenerier är kopior från Sergio Leone's klassiska spaghettiwesterns, bara det att regissören Leopoldo Savona inte varit bra nog att pussla ihop detta.

Anthony Steffen spelar revolvermannen Killer Kid och han är så själlös att en död vore bättre att ha i huvudrollen. Denne tyste hjälte ska bistå revolutionen i Mexiko där den grymme Kapten Ramirez (Giovanni Cianfriglia) skjuter alla som vägrar berätta var revolutionärernas ledare El Santo (Howard Nelson Rubien) gömmer sig. 
Givetvis så är det lite romantik med i historien också, här är det den vackra och tuffa Mercedes (Luisa Baratto) som får Kid att åtminstone mjukna lite.

Filmen som producerats i Italien är inte dubbad och det känns lite underligt när både mexikanare och amerikanare pratar italienska med varandra men faktum är att det inte hade spelat någon roll vilket språk dom än talat, ingenting hade blivit bättre.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kungens Hemliga Resa av Johan Gyllenswärd (2020)

  Under täckmantel så reser den svenska kungen Gustaf II Adolf i början av 1600-talet till Berlin för att fria till Maria Eleonora. Med på r...