onsdag 6 januari 2021

Captain America - Civil War (2016)

 



Regeringar världen över har tröttnat på The Avengers och att deras drabbningar med allehanda busar nästan raserar hela städer och oskyldiga drabbas. Nu kräver dom att våra hjältar ska kontrolleras av FN och inte kunna fara omkring på egna upptåg. Det här godkänns motvilligt av alla utom Captain America (Chris Evans) som vägrar sätta sin namnteckning på ett dokument som sen låter andra styra var och när gruppen ska agera.
Samtidigt så sker ett attentat mot FN där flera människor dör och där Steve Rogers gamle vän Bucky Barnes (Sebastian Stan) verkar vara den skyldige men detta är något som Rogers vägrar tror på och när han försöker skydda Bucky så hamnar han i konflikt, inte bara med lagen utan även sin egna grupp.

Visst är det här välgjort och maffigt på alla sätt men också för mycket, det är så rörigt ibland så att man inte orkar bry sig om vem som är god, ond eller ens dör och det här med att blanda in Spiderman i en totalt meningslöst filmad drabbning på en flygplats blir enbart fånigt.
Ett antal coolt filmade scenerier räddar denna, annars ganska tråkiga tillställning.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kungens Hemliga Resa av Johan Gyllenswärd (2020)

  Under täckmantel så reser den svenska kungen Gustaf II Adolf i början av 1600-talet till Berlin för att fria till Maria Eleonora. Med på r...