måndag 11 januari 2021

Thor - Ragnarök (2017)

 



Lattjo lajban i Asgård skulle den här filmen lika gärna kunna ha hetat för det tycker jag är en passande titel på denna action, fantasy buskis.

Dödsgudinnan Hel har sluppit lös och hotar världen och Thor som här tillfälligt är hyfsad kompis med brorsan Loke ska då givetvis försöka hindra detta.
Hulken är med i både grön och mänsklig form, Dr Strange gör ett litet framträdande, Black Widow får vara med på länk och så en kostymklädd Oden i Norge fast det ser ut som en engelsk kustremsa.
Thor är ju känd för sin hammare och sitt långa hår men i den här historien så förlorar han båda dessa attribut och får istället klara sig med nävarna i en kortklippt frisyr, vilket ju gör att det inte känns som Thor längre.

Näe, det här var trots visuella mäktiga scenerier 2 timmar och 10 minuter färggrann men smaklös hubba bubba.

Det roligaste var väl en teateruppsättning på någon minut i Asgård där Matt Damon gör rollen som Loke, Chris bror Luke Hemsworth agerar Thor och Sam Neill deras far Oden.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kungens Hemliga Resa av Johan Gyllenswärd (2020)

  Under täckmantel så reser den svenska kungen Gustaf II Adolf i början av 1600-talet till Berlin för att fria till Maria Eleonora. Med på r...