måndag 4 januari 2021

Beck - Döden i Samarra (2020)

 



En Syrisk kandidat till Nobels Fredspris blir brutalt mördad utanför ett hotell i Stockholm medans två delegater från Krigstribunalen i Haag väntar på honom innanför dörrarna. Ett politiskt väldigt känsligt fall för Beck-Gruppen att ta tag i.

En ganska tråkig och orealistisk historia där Martin Beck (Peter Haber) precis vaknat upp på sjukhuset efter att i förra filmen ramlat ihop på balkongen mitt framför ögonen på Grannen.
Man känner ju att manusförfattarna försöker fasa ut Martin Beck från berättelsen sakta men säkert och det jag retar upp mig på är att det ska vara så jädrans svårt att bara låta honom gå i pension istället för att precis som Kurt Wallander i den serien pumpa dom fulla med ett antal deprimerande sjukdomar.
Det verkar som om manusförfattarna börjar få dåligt med idéer och måste fylla ut historierna med personlig dramatik som inte heller blir speciellt intressant trots bra skådespeleri.

Näe, den här filmen var ett steg tillbaka.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kungens Hemliga Resa av Johan Gyllenswärd (2020)

  Under täckmantel så reser den svenska kungen Gustaf II Adolf i början av 1600-talet till Berlin för att fria till Maria Eleonora. Med på r...