lördag 2 januari 2021

Human Lanterns (1982)

 


Original titel:  Ren Pi Deng Long


En riktigt intressant och framförallt färgsprakande och mustig action, thriller, skräckis från Hong Kong där dom två mäktiga och rivaliserande Lung (Tony Liu) och Tan (Kuan Tai Chen) ska deltaga i byns årliga tävling om vem som kan skapa den vackraste lanternan.
Lung vänder sig till Chao Chun-Fang (Lieh Lo) som ska vara den bäste lanternmakaren men det visar sig då att Chao i många år planerat en gruvlig hämnd mot honom för en händelse långt tillbaka i tiden, en hämnd som han nu sätter i rörelse och där han även blandar in Tan.

Den här filmen är som sagt en sällan skådad färgexplosion med visuellt riktigt coola och snyggt filmade fighting-scenerier. Filmen har en liten ton av, För en Handfull Dollar och dom här scenerna nere i Chao's blodiga verkstad som är fylld av avhuggna huvuden, kroppar och allehanda tortyrredskap för ju tankarna till gamla engelska skräckfilmer eller till och med Dario Argento's verk.

Överdrivet skådespeleri och med löshår på skådespelarna som ser ut att ha blivit över vid Butterick's lagerrensning gör detta cineastiska färg fyrverkeri mera intressant än bra men jag hade ändå roligt i 1 timma och 35 minuter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kungens Hemliga Resa av Johan Gyllenswärd (2020)

  Under täckmantel så reser den svenska kungen Gustaf II Adolf i början av 1600-talet till Berlin för att fria till Maria Eleonora. Med på r...