tisdag 5 januari 2021

Captain America - The Winter Soldier (2014)

 


Nick Fury (Samuel L Jackson) upptäcker att någon ond kraft befinner sig mitt inne i kärnan av SHIELD och han hinner precis överlämna bevis för detta till Steve Rogers (Chris Evans) innan han skjuts.
Rogers hinner knappt hoppa i Captain America-utstyrseln innan han inser att han är ett jagat byte och han får hjälp av The Black Widow (Scarlett Johansson) och kompisen Sam (Anthony Mackie) att hålla sig undan och samtidigt försöka ta reda på vem som ligger bakom allt.

Man hinner ta ungefär två andetag i början av den här historien innan allting brakar loss för att sen fortsätta i ett explosionsartat tempo med enastående filmade biljakter, fighter och skottlossningar för att sen avslutas med en sammandrabbning som är som ett dubbelt nyårsfyrverkeri.

Strålande regisserat av bröderna Anthony och Joe Russo, skådespelarna är bra och fotot av Trent Opaloch är imponerande coolt och effekterna övermäktiga.

Riktigt bra och maffig underhållning där Captain America förvånat står inför en motståndare som han väl känner till sen gammalt.
 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kungens Hemliga Resa av Johan Gyllenswärd (2020)

  Under täckmantel så reser den svenska kungen Gustaf II Adolf i början av 1600-talet till Berlin för att fria till Maria Eleonora. Med på r...