onsdag 20 januari 2021

Big Little Lies - Säsong 2 (2019)

 




Det har gått några månader sen Perry Wright's (Alexander Skarsgård) död och sanningen om vad som egentligen hände ligger fortfarande väl förankrad hos Madeline (Reese Witherspoon), Celeste (Nicole Kidman), Jane (Shailene Woodley), Bonnie (Zöe Kravitz) och Renata (Laura Dern) men den börjar också tära på deras vänskap och det bir ju inte bättre av att Perrys mor Mary Louise (Meryl Streep) dyker upp på scenen och börjar rota i allt hon kommer åt.

Den andra säsongen fortsätter i samma anda som den första, det är intriger så det räcker och blir över för dom fem kvinnorna som kallar sig själva för The Monterey Five. Skådespelarna är helt fantastiska och i den här säsongen så lyfter Laura Dern på ett magiskt sätt som Renata på ruinens brant och Meryl Streep som Perrys misstänksamma och intrigspelande mor är ju helt enastående.

Det är roligt, spännande dramatiskt, sorgligt och riktigt bra även om det i denna säsong är skådespelarna som lyser över själva berättelsen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kungens Hemliga Resa av Johan Gyllenswärd (2020)

  Under täckmantel så reser den svenska kungen Gustaf II Adolf i början av 1600-talet till Berlin för att fria till Maria Eleonora. Med på r...