söndag 3 januari 2021

Den Inre Kretsen av Mari Jungstedt (2005)

 



Den unga arkeologistuderande Martina Flochten försvinner spårlöst efter en sommarkonsert utanför Visby bara för att hittas några dagar senare mördad och upphängd naken i ett träd. Poliskommissarie Anders Knutas och hans kollegor tar tag i fallet samtidigt som dom undersöker gåtan med en häst som hittats utan huvud.

Den tredje historien om poliskommissarie Anders Knutas på Gotlandspolisen och journalisten Johan Berg som nu är far till en dotter med Emma och som mer eller mindre flyttat från Stockholm till ön där han nu också blir en bidragande orsak till att detta fallet löser sig som visar sig ha förgreningar långt tillbaka i tiden.

En klurigt ihopsatt berättelse där pengahungriga arkeologer och rituella sällskap går han i hand medans polisen Knutas drar i alla lösa trådar så gott det går samtidigt som han försöker få ihop lite ledig tid med familjen i sommarstugan.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kungens Hemliga Resa av Johan Gyllenswärd (2020)

  Under täckmantel så reser den svenska kungen Gustaf II Adolf i början av 1600-talet till Berlin för att fria till Maria Eleonora. Med på r...