måndag 25 januari 2021

Monster from Green Hell (1957)

 




Vetenskapsmännen Quent Brady (Jim Davis) och Dan Morgan (Robert Griffin) håller på med förberedelser för bemannade rymdfärder och experimenterar med djur. När dom skickar upp en raket med getingar så går någonting fel och raketen störtar vid en vulkan i ett svårtillgängligt område i Afrika kallat Green Hell där en viss Dr Lorentz (Vladimir Sokoloff) och hans dotter Lorna (Barbara Turner) har sin läkarstation.

Getingarna som utsätts för radioaktiv strålning vid kraschen ökar i storlek av en SL buss och börjar terrorisera både djur och människor i området. Brady och Morgan beger sig till platsen där dom får reda på att Dr Lorentz precis dödats av insekterna och bestämmer sig för att bege sig mot vulkanen beväpnade till tänderna.

Skådespelarna gör väl vad dom kan här men dom har ju ett rätt löjligt manus att arbeta med och monster effekterna är väl bland filmhistoriens sämre. Det som imponerar är väl antalet statister som är med och måste ha varit flera hundra.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kungens Hemliga Resa av Johan Gyllenswärd (2020)

  Under täckmantel så reser den svenska kungen Gustaf II Adolf i början av 1600-talet till Berlin för att fria till Maria Eleonora. Med på r...