torsdag 21 januari 2021

D-Railed (2018)

 



Att förklara handlingen i den här skräckfilmen är ju nästan som att förklara meningen med livet, inte helt enkelt alltså. 
Ett tåg som kallas Mord & Mysterietåget ska lämna stationen under Halloween och på tåget så finns det både vanliga passagerare och så skådespelare som under resan ska spela upp en pjäs innehållande mysterier och en eller flera mord och ingen ska veta vilka som är aktörer och vanliga resenärer och detta vet inte vi som tittare heller.

Ett mord sker givetvis ganska snart men om detta tillhör showen eller är på riktigt, ja det vet man inte riktigt men medans man sitter och funderar på det så spårar tåget ur i en kurva. Ja i alla fall så spårar just den vagnen där dom personer vi lärt känna finns, resten av tåget verkar ju på något konstigt sätt ha fortsatt. 

Vagnen glider i alla fall ner i en sjö där den ligger och flyter och när passagerarna kommer till sans så märker dom att land bara är några simtag bort men saker och ting försvåras ju av att det verkar finnas något monster i sjön som drar ner alla den kan komma åt. Vid det här laget så har man ju som tittare redan glömt bort det där med pjäsen på tåget för att istället undra va fasiken denna historia är på väg någonstans.

Om allt detta verkade diffust så klarnade ingenting upp senare heller, det blev bara konstigare och när slutet kom så satt man där och frågade sig själv vad man egentligen hade sett för något.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kungens Hemliga Resa av Johan Gyllenswärd (2020)

  Under täckmantel så reser den svenska kungen Gustaf II Adolf i början av 1600-talet till Berlin för att fria till Maria Eleonora. Med på r...