måndag 20 augusti 2018

Vampyrernas Blodiga Borg (1970)




Org Titel:  Count Yorga, Vampire



Dom två paren Michael & Donna, Paul & Erica är på en seans där Donna vill få kontakt med sin nyss avlidna mor. Seansen leds av den mystiske Greve Yorga från Bulgarien vars intensiva personlighet påverkar dom två kvinnorna på ett sätt som kommer att få förödande konsekvenser.


Jag vet inte riktigt vad manusförfattaren och  regissören Bob Kelljan velat ha sagt med den här vampyrhistorien egentligen men vad det än är så fattade inte jag poängen.
Robert Quarry som spelar den blodtörstige Greve Yorga ser ut och agerar som en stelopererad Christopher Lee och resten av skådespelarna verkar inte veta vad dom ska göra eller säga.
Manuset är ett skämt och dialogen snäppet värre än så och så med någon form av musikslingor i bakgrunden av kompositören William Marx som är oerhört irriterande och som kanske är det mest obehagliga i den här filmen som väl ändå ska tillhöra skräckgenren.

Näe, jag hittade ingenting av värde i denna sunkiga produktion och jag letade ändå en del.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Fleishman is in Trouble - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/9ybMxpm_JBE?si=C_3EnWSWEjXz5zsc Inledningen på deras separation var när dom träffades säger Libby ( Lizzy Caplan ) som är...