måndag 27 augusti 2018

Son of Kong (1933)






Filmaren Carl Denham gömmer sig i New York, jagad av människor och myndigheter som vill stämma honom för att tidigare ha tagit jättegorillan King Kong till staden och som dödat en massa människor och förstört för miljoner dollar. Han blir kontaktad av den gamle kaptenen Englehorn som också lever under hot och som kommer med förslaget att dom ska fly landet med fartyget och bege sig mot Söderhavet.


Inte lång tid efter att filmen King Kong haft premiär så kom den här uppföljaren i regi av Ernest B. Schoedsack.
Robert Armstrong spelar även här filmaren Carl Denham som mer av en slump ännu en gång hamnar på ön Skull Island och givetvis så är det en kvinna med i sällskapet också vid namn Hilda och som gestaltas av Helen Mack.

Denna gång är det ju en skatt dom letar efter men så snubblar dom plötsligt över King Kongs son (hur dom vet att det är sonen förtäljer inte historien) som till skillnad då från sin rätt buttre farsa visar sig vara en riktigt trevlig apa som hjälper våra vänner med både det ena och det andra.

Näe, detta var en rätt sunkig fortsättning på en av filmhistoriens största klassiker även om det finns en del snygga scener att njuta av.
Den känns snabbt och okänsligt ihoprafsad och det finns många frågetecken och den framkallar mer skratt än spänning.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Fleishman is in Trouble - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/9ybMxpm_JBE?si=C_3EnWSWEjXz5zsc Inledningen på deras separation var när dom träffades säger Libby ( Lizzy Caplan ) som är...