torsdag 23 augusti 2018

Rovdjuret 2 (1990)




Org Titel:  Predator 2



Året är 1997 och gängkrigen rasar som värst i Los Angeles. Polisen Mike Harrigan och hans partners Danny & Leona förföljer ett beväpnat gäng in i en byggnad bara för att någon minut senare hitta allihopa brutalt slaktade. Först så misstänker dom ett konkurrerande gäng men när en specialenhet med den mystiske Peter Keyes tar över fallet så inser Harrigan att det är någonting annat som lurar därute.



Filmen hinner knappt börja innan man kastas direkt in i hetluften och en skottlossning mellan polis och ett knarkgäng på stadens gator och sen så är det action så gott som hela tiden och som åskådare så borde man ju ha suttit där med andan i halsen men tyvärr så blev det inte så, det var faktiskt mest tråkigt.

Skådespelarna spelar över ordentligt och Danny Glover som gestaltar Mike Harrigan verkar ha fastnat i karaktären han gjorde några år tidigare i Dödligt Vapen så man väntar sig nästan att Mel Gibson ska dyka upp bakom nästa hörn.

Från att första filmen ändå var en rätt cool och tajt historia så kändes denna som regisserats av Stephen Hopkins enbart tröttsam och ganska onödig och det där Rovdjuret passar inte riktigt in bland skyskrapor och smutsiga gränder, han känns som en turist som tappat kartan och gått vilse, fast en rätt elak sådan då.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Fleishman is in Trouble - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/9ybMxpm_JBE?si=C_3EnWSWEjXz5zsc Inledningen på deras separation var när dom träffades säger Libby ( Lizzy Caplan ) som är...