måndag 13 augusti 2018

SOS: En Segelsällskapsresa (1988)






Efter skilsmässan med Lotta så har Stig-Helmer bestämt sig för att fira Midsommarhelgen med sin mamma och son inne i stan men efter att ha varit på maskerad kvällen innan Midsommarafton med Ole så hamnar dom två helt oplanerat ute i Stockholms Skärgård istället.


I den här tredje filmen om Stig-Helmer och Ole så är sällskapsresorna ute ur bilden, Lasse Åberg som även här står för regi och manus har istället förlagt handlingen ute i Stockholms Skärgård som ju är en viktig del i omgivningen för oss som är födda och uppvuxna i huvudstaden, båtmänniskor eller ej. Jag tror faktiskt att vi 08-or har lite mer roligt åt denna historia än andra även om det finns många detaljer som är speciellt för Svensken och dennes sommarsemester som alla kan känna igen sig i.

Skådespelarna är som vanligt valda med omsorg och riktigt bra, det är kärleksfullt varmt och riktigt roligt med ett litet inlägg i miljödebatten som ju är lika angeläget idag som det var 1988.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Fleishman is in Trouble - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/9ybMxpm_JBE?si=C_3EnWSWEjXz5zsc Inledningen på deras separation var när dom träffades säger Libby ( Lizzy Caplan ) som är...