söndag 26 augusti 2018

Alien - Covenant (2017)







11 år efter dom katastrofala händelserna på planeten LV-223 så är rymdskeppet Covenant på väg till planeten Origae-6 för att inleda en kolonisation och byggandet av en ny värld.
Innan dom anländer så fångar dom dock upp ett nödmeddelande som gör att dom landar på en liten närliggande planet som nästan känns som en kopia av Jorden.




Om regissören Ridley Scott for iväg lite väl flummigt och filosofiskt i den förra filmen Prometheus så har han här istället mer tittat tillbaka till stämningen som fanns i den allra första Alien-filmen från 1979, i stora delar så känns det faktiskt nästan som en elegant nyinspelning och det är till och med så att han har slängt in ordagranna repliker från den första filmen som jag hoppas han gjort som en kul grej så att han inte bara glömt bort vad han gjorde i slutet av 70-talet.

Dom frågetecken man satt med efter att ha tittat på föregångaren Prometheus hoppades man ju att man skulle få svar på här men tyvärr så blev det inte riktigt så.

Det är i alla fall en jävligt visuellt läcker film med bra skådespelare och häftiga och läskiga effekter och som sagt så känns det lite mer jordnära än den förra filmen i serien.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Fleishman is in Trouble - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/9ybMxpm_JBE?si=C_3EnWSWEjXz5zsc Inledningen på deras separation var när dom träffades säger Libby ( Lizzy Caplan ) som är...