måndag 27 augusti 2018

Leatherface (2017)






Den unge Jedidiah Sawyer växer upp i en bisarr familj som inte drar sig för att döda för att hålla ihop släkten. Efter att hans äldre bröder mördat dottern till sheriffen i regionen så låses alla syskon in på det lokala mentalsjukhuset The Gorman House Youth Reformery där den styrande Dr Lang inte drar sig för att använda sig av tortyr för att hålla ungdomarna fogliga.


Den här filmen ska ju berätta historien om hur Leatherface blev den grymma mördaren han blev och det gör den väl men historien går ju inte hand i hand med den filmen i serien som ju hette The Beginning, kom 2006 och som berättade en helt annan historia, dock något kortfattad.

Jag gillade den här filmen även om jag tyckte historien i föregångaren var coolare, den här filmen skulle egentligen kunnat vara en skräckthriller med ett eget liv utan att behöva gömma sig under Motorsågsmassakerns skyddande vingar för den är så pass bra att den klarar av det och sen så är den så olik dom andra i serien så tog man bara bort dom här motorsågssekvenserna som ju faktiskt inte är många så hade den kunnat bli en egen mycket bra och intressant film.

En intressant detalj är ju att Tobe Hooper som 1974 regisserade den allra första Motorsågsmassakern har producerat denna och även den förra där ju då grundhistorierna är helt olika. Han verkar inte riktigt veta vilket ben han ska stå på här.

Regissörerna som är två och heter Alexandre Bustillo & Julien Maury har i vilket fall som helst pusslat ihop en psykologisk skitigt grym och väldigt rå film med bra skådespelare och läskiga miljöer.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Fleishman is in Trouble - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/9ybMxpm_JBE?si=C_3EnWSWEjXz5zsc Inledningen på deras separation var när dom träffades säger Libby ( Lizzy Caplan ) som är...