söndag 19 augusti 2018

Alien - Återuppstår (1997)




Org Titel:  Alien: Resurrection




Året är 2379 och det har gått 200 år sedan Ellen Ripley tog sitt liv på planeten Fiorina 161 för att rädda mänskligheten från den varelse som hon då bar inom sig.
Nu har vetenskapsmän med hjälp av insamlat blod och genteknik återskapat henne och varelsen i ett laboratorium beläget på ett rymdskepp där det forskas på biologiska vapen.




Fransmannen Jean-Pierre Jeunet hade innan han regisserade denna film gjort sig känd för visuellt riktigt snygga och annorlunda filmer och den här är inte något undantag utan är kanske den läckraste och snyggaste Alien-filmen hittills.

Sigourney Weaver spelar ännu en gång Ellen Ripley och här är hon hårdare och tuffare än någonsin och så får hon sällskap av bla Winona Ryder som är förbannat bra som androiden Call.

Filmen är som sagt riktigt snygg och intensivt spännande men liksom i den andra delen (Aliens) så är det mera av en krigs/actionhistoria än en skräckfilm och så har vi slutet som tyvärr, på grund av ett monster som mer ser ut som en smältande ET än någonting annat drar ner betyget med ett halvt ölglas.

Tajt och svettigt är det, snyggt, storslaget och häftigt nästan hela vägen.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Fleishman is in Trouble - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/9ybMxpm_JBE?si=C_3EnWSWEjXz5zsc Inledningen på deras separation var när dom träffades säger Libby ( Lizzy Caplan ) som är...