onsdag 22 augusti 2018

Prometheus (2012)






År 2089 så hittar några forskare spår som visar att flera kulturer oberoende av varandra på olika platser på vår planet haft någon form av liknande kontakt med någon livsform från yttre rymden och denna upptäckt blir anledningen till en forskningsresa till den avlägsna planeten LV-223.



Efter att ha hållit fingrarna borta från alla uppföljare till Alien så har här regissören Ridley Scott återvänt 33 år efter att han gjorde den första filmen och då har han och manusförfattarna Jon Spaihts och Damon Lindelof förlagt handlingen till en tid innan den första filmen utspelar sig.

Detta är dock definitivt inte någon renodlad skräckfilm även om den innehåller scener som kan skrämma den tåligaste, 
näe här är det lika mycket frågetecken och funderingar kring människans och vår planets uppkomst som skräckinjagande monstruösa skapelser.

Filmen är visuellt enastående vacker och fotografen Dariusz Wolski som skött kameran har ju gjort ett strålande jobb, skådespelarna med bla Naomi Rapace är mycket bra och musiken av Marc Streitenfeld maffig så det räcker och blir över.

Dom enda klagomål jag har att komma med är att det finns några frågetecken som jag gärna skulle ha velat haft svar på, annars så är detta en film som kommer att bli en klassiker i Sci-Fi genren, helt klart.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Club Karaoke av Björn Hellberg (2004)

  Två karaokeklubbar på den fiktiva orten Loviken och två ägare som ligger i fejd med varandra. Stig Halme som äger Club Karaoke har ständig...