onsdag 1 augusti 2018

Johan Falk - Vapenbröder (2009)







Frank Wagner kör fortfarande med sitt dubbelspel där han under kodnamnet Lisa förser polisen Johan Falk om vad som händer i den undre världen och framförallt i och runt gangstergänget som leds av Seth Rydell där han är en av dom mest betrodda medlemmarna.

Frank börjar dock vackla och funderar allvarligt på att hoppa av för att kunna ägna sig åt sin familj men när det kommer fram information om att ett gäng fd serbiska soldater planerar att göra en fritagning av en av deras tidigare officerare som sitter fängslad i Sverige och att Rydells gäng kommer att vara involverad så väntar han med beslutet.

Jakob Eklund har ju nu verkligen växt in i rollen som Johan Falk och likaså Joel Kinnaman som är riktigt bra som infiltratören Lisa eller Frank Wagner som han ju egentligen heter och som hela tiden brottas med samvetskval över sin fru och son som han knappt ser och som han får träffa i hemlighet på grund av sitt val av sysselsättning.

Det är dramatiskt och spännande, våldsamt och realistiskt och denna gång en väldigt känslosam upplösning.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Fleishman is in Trouble - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/9ybMxpm_JBE?si=C_3EnWSWEjXz5zsc Inledningen på deras separation var när dom träffades säger Libby ( Lizzy Caplan ) som är...