fredag 18 november 2011

Rogue Assassin (2007)






FBI agenten Jack Crawford's (Jason Statham) liv blir helt upp och nedvänt när hans partner och bäste vän Tom (Terry Chen) och dennes familj brutalt blir mördade av den ökände gangstern Rogue (Jet Li). Jack gör nu till sin livsuppgift att få tag i mördaren och hämnas.

Tre år senare när ett gangsterkrig blåser upp mellan stans två största Asiatiska gäng så får Jack flera indikationer på att Rogue är inblandad.

I orginal så hette den här filmen "War" men sen så har namnet ändrats till "Rogue Assassin" av någon outgrundlig anledning.

Här bjuds man på en timma och fyrtio minuter av stenhård och blodig action och det är inte många lugna sekunder att hämta andan på i den här historien.

Fotot är verkligen stilrent och snyggt och Jason Statham och Jet Li är ju perfekta i den här sortens filmer, tyvärr så har manusförfattarna krånglat till historien lite mer än nödvändigt, det är ju ändå raka rör som detta handlar om.

Det blir dock lite tråkigt efter en stund trots att det smäller, skjuts, mördas och exploderar var och varannan sekund för hela produktionen känns lite själlös.
Hyfsat underhållningsvåld är väl det bästa jag kan säga men jag hade nog väntat mig lite mer.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Fleishman is in Trouble - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/9ybMxpm_JBE?si=C_3EnWSWEjXz5zsc Inledningen på deras separation var när dom träffades säger Libby ( Lizzy Caplan ) som är...