söndag 27 november 2011

The House of The Devil (2009)





Det är i början av 1980-talet, den unga studenten Samantha är i desperat behov av pengar och tar ett barnvaktsjobb trots att mannen hon pratat med i telefonen verkar allt annat än normal.
Hon åker ut till huset som ligger avskilt, en bra bit från stan och när hon får träffa Mr & Mrs Ulman så visar det sig att dom inte har något barn som ska passas.

Det märks direkt att regissören Ti West och fotografen Eliot Rockett lagt ner ett gediget arbete för att vi som åskådare ska få känslan av vi är i det tidiga 80-talet, visste man inte att filmen är från 2009 så skulle man tro att den är 30 år gammal.

Man kan säga att filmen är uppdelad i två avdelningar, den första halvan tar sig väldigt långsamt framåt med krypande kameraåkningar och suggestiv musik och när Samantha lämnas ensam i det stora huset så sänks farten ytterligare men dock inte spänningen som hela tiden finns där.

Om den första delen av filmen då var långsam så är den andra halvan dess raka motsats för här exploderar allt.
Skräcken och våldet avlöser varandra i ett otroligt tempo och man hinner knappt med att fatta vad som händer innan allting tar slut.

Denna skillnad i filmen är egentligen dess enda svaghet, den första delen lovar lite mer än den andra kan hålla tyvärr.

Men det är en bra film och den unge regissören Ti West kommer med all säkerhet låta höra talas om sig, det ska bli spännande att följa honom..






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Fleishman is in Trouble - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/9ybMxpm_JBE?si=C_3EnWSWEjXz5zsc Inledningen på deras separation var när dom träffades säger Libby ( Lizzy Caplan ) som är...