tisdag 1 november 2011

Inception (2010)





Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) är världens absolut bästa tjuv när det handlar om "Extraction". Konsten att stjäla hemligheter från människors medvetande genom att gå in i deras drömmar när dom sover.

Han är eftertraktad av världens storföretag som ju vill ligga steget före sina konkurrenter.
Cobb är också jagad av dom Amerikanska myndigheterna misstänkt för mord på sin hustru och har lämnat landet och sina två barn.

Av den Japanske företagsledaren Saito (Ken Watanabe) får han dock ett erbjudande han inte kan tacka nej till eftersom det innebär att om han lyckas så ska han frias från alla misstankar om mordet.

Men det är inte bara i andras drömmar han opererar, han har demoner i sina egna som han måste besegra också.


Det här är helt och hållet Christopher Nolans film.
Han har skrivit, producerat och regisserat hela det här effektfulla spektaklet och han har verkligen lyckats att baka ihop en fantastisk historia med helt enastående visuella effekter.

Det är snyggt, stilrent och mycket bra skådespelare med Leonardo DiCaprio i spetsen som spelar drömtjuven Dom Cobb på ett imponerande sätt.

Man kastas ut och in i drömmarnas värld, verklighet och drömmar i en salig mix men det blir ändå aldrig så rörigt som det låter utan hela historien flyter väldigt smidigt fram och det finns en del scener som med all sannolikhet kommer att bli klassiska.

Dessutom så har ju Nolan lagt till en liten twist i slutet som gör att det kanske inte riktigt är som man tror ändå..







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Fleishman is in Trouble - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/9ybMxpm_JBE?si=C_3EnWSWEjXz5zsc Inledningen på deras separation var när dom träffades säger Libby ( Lizzy Caplan ) som är...