lördag 26 november 2011

Sharkwater (2006)






Filmaren och hajexperten Rob Stewart försöker här få oss att se hajar på ett lite annorlunda sätt än hur dom i vanliga fall framställs i media, som simmande mördare vars enda mening i livet är att äta upp oss fredliga människor som försöker njuta av livet i vattnet.

Man får följa med honom världen över där han avslöjar en fruktansvärd tjuvjakt, masslakt och korrumperade regeringar som förblindade av pengar tittar åt andra hållet när den olagliga massakern av hajarna fortsätter.

Det är intressant att få veta att elefanter, flodhästar, tigrar och våra vanliga hundar dödar mångt fler människor per år än hajen och då åtnjuter dessa andra djur ett skydd som hajarna aldrig haft.

Det är många skrämmande fakta han kommer upp med men det som griper tag i en mest är ändå bilderna på den fruktansvärda slakten som försiggår i jakten på hajfenor, jag blev förbannad, deprimerad och ledsen när jag såg den här dokumentären men det var väl antagligen meningen också.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Fleishman is in Trouble - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/9ybMxpm_JBE?si=C_3EnWSWEjXz5zsc Inledningen på deras separation var när dom träffades säger Libby ( Lizzy Caplan ) som är...