tisdag 22 november 2011

Ebba The Movie (1982)




Till skillnad från många musikdokumentärer så handlar inte detta om några sammanfogade arkivbilder i efterhand utan här har regissören Johan Donner och fotografen Per Källberg varit med gruppen hela tiden, både på scenen och bakom, i deras små ettor i Rågsved och på sunkiga hotellrum.

Man får veta att anledningen till att dom startade gruppen Ebba Grön inte hade något annat syfte än just detta att dom inte hade något annat att göra helt enkelt.

Dagens idoltörstande ungdomar som mer pratar om att bli stjärnor än att få syssla med musik, mer bryr sig om image än textinnehåll borde se denna film.
Thåström, Fjodor och Gurra var ju totalt i avsaknad av någon som skötte deras image, dom satte på sig vad som fanns i garderoben, pluggade in instrumenten i den förstärkaren som fungerade och sen var det bara att köra i 180 oavsett om det var 5 eller 200 personer som lyssnade.

När det begav sig så räknades ju Ebba Grön som riktiga rebeller som spelade farlig musik men idag känns det rätt harmlöst men det finns en sekvens i filmen där Thåström sitter bakom en orgel i en kyrka och sjunger låten "Häng gud" och den känns ju faktiskt riktigt kontroversiell och farligt fräsch än idag.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Fleishman is in Trouble - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/9ybMxpm_JBE?si=C_3EnWSWEjXz5zsc Inledningen på deras separation var när dom träffades säger Libby ( Lizzy Caplan ) som är...