tisdag 14 maj 2024

Whitechapel - Säsong 6 (2013)

 



En torterad och mördad äldre man hittas i ett övergivet hus. Kroppen identifieras som den bulgariske före detta KGB agenten Alexander Zukanov (David Gant). Chandler (Rupert Penry-Jones) och Miles (Phil Davis) misstänker att mordet kan ha någonting med Det Kalla Kriget under 80-talet att göra och misstankarna förstärks när dom blir kontaktade av MI6 agenten Stella Knight (Daisy Beaumont) som kräver att få veta hur utredningen fortskrider. När det andra och tredje offret dyker upp så ändras dock allting.

Dom här fallen genomsyras av en övernaturlig känsla både för oss tittare och dom poliser som utreder fallen. Miles som i vanliga fall är en hård polis som skakar av sig det mesta känner ett obehag när han upplever oförklarliga saker och detta gör att han får mer förståelse för Buchan (Steve Pemberton) och hans jobb med gamla mystiska, lösta och olösta mord nere i arkivet.

Spännande och obehagligt med en del skarpa och oväntade svängningar.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vera Cruz (1954)

  https://youtu.be/rUIVb32Qf9M?si=FIQsmJmcm4F1zQ7B Efter det amerikanska inbördeskriget så tar sig många amerikaner ner till Mexiko för att ...