måndag 13 maj 2024

The Equalizer 3 (2023)

 




Den tredje filmen regisserad av Antoine Fuqua där Denzel Washington spelar den äldre Robert McCall som lugnt och stillsamt tar sig fram i livet men som är en tickande atombomb där ett tryck på fel knapp kan utlösa ett krig.
Här har han tagit sig till Italien där han efter att ha haft en konfrontation med en lokal maffioso återhämtar sig hos den äldre läkaren Enzo Arisio (Remo Girone) för en skottskada i ryggen.
Under rehabiliteringen så finner han sig tillrätta i den lilla staden i södra Italien där han befinner sig, han lär känna invånarna väl men tyvärr så råkar han också ut för lokala gangsters som också får lära sig vem McCall egentligen är.
Han stöter också ihop med CIA agenten Emma Collins (Dakota Fanning) som är på platsen för att undersöka den maffialedaren som McCall tagit hand om i början av historien.

Denna tredje del håller inte riktigt samma klass som den första filmen men det är en bra och tung actionhistoria och till skillnad från många andra i samma genre så är det inte fullt ös hela tiden utan berättelsen tar sig rätt lugnt fram precis som Robert McCall som inte har bråttom i livet, inte ens när det krisar.

Tungt och coolt med en som vanligt strålande Denzel Washington.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vera Cruz (1954)

  https://youtu.be/rUIVb32Qf9M?si=FIQsmJmcm4F1zQ7B Efter det amerikanska inbördeskriget så tar sig många amerikaner ner till Mexiko för att ...