måndag 20 maj 2024

Fadern av Lotta Lundh (2021)

 



Kommunalrådet i Sunne Per Nilsäter skjuts en kväll ihjäl på sin garageuppfart. Kriminalkommissarie Erik Ljung väcks mitt i natten och blir ansvarig för utredningen men förutom en röd bil som setts i området så finns det inga spår efter gärningspersonen. Nilsäter är en man som tagit en del beslut som upprört vissa i kommunen därför går Erik och hans kollega christers funderingar åt det politiska hållet vad det gäller motivet men allting kommer att ta en chockartad vändning som kommer att dra ner både poliserna och Nilsäters familj i det allra djupaste mörker.

Samtidigt så öppnar en obetänksam flirt gamla sår hos Eriks fru Cissi som har varit med om en otrohet för många år sedan och nu vet hon inte om hon verkligen kan förlåta och gå vidare en gång till.

En berättelse som vänder och vrider på sig ett antal gånger innan lösningen öppnar upp sig. Det är som vanligt intressantare att läsa om mordfall på mindre orter än i storstäderna, det blir liksom närmare på något sätt. Det är spännande och bra skrivet även om man kan ifrågasätta polisarbetet ibland och då vet jag ändå inte mycket om hur lagens långa ram jobbar. Bortser man från såna detaljer så är det ändå en mycket bra historia.



  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Brottsplats: Gorkij Parken (1983)

  Original titel: Gorky Park https://youtu.be/H2XO39vz01M?si=X9_yr64dlb-vwaVl Vi befinner oss i 80-talets Moskva. Tre kroppar hittas en vint...