lördag 4 maj 2024

Scream (2022)

 




Den unga Tara Carpenter (Jenna Ortega) befinner sig ensam hemma när hon attackeras av Ghostface men hon överlever mirakulöst och hamnar svårt skadad på sjukhus. Taras vänner kontaktar hennes äldre syster Sam (Melissa Barrera) som inte varit hemma i stan eller träffat sin lillasyster på flera år. Hon och hennes pojkvän Sam beger sig till Woodsboro dit även Sidney Prescott (Neve Campbell) kommit för att lansera sin nya självbiografi.

Även om denna film bara har namnet Scream så är det ingen nyinspelning av den första filmen utan en fortsättning på Scream 4. Det tog några år innan den här filmen producerades, Wes Craven som regisserat alla dom tidigare filmerna dog 2015 och Harvey Weinstein som ägde produktionsbolaget hamnade ju i fängelse efter ett antal anklagelser om sexuella övergrepp.

Den här filmen har regisserats av Matt Bettinelli-Olpin och Tyler Gillett och dom har tillsammans gjort ett strålande jobb där dom på ett kärleksfullt och respektfullt sätt använt sig av alla dom ingredienser som gjort dom tidigare filmerna så bra. Kevin Williamson som har skrivit manus till dom tidigare filmerna har nöjt sig med att vara en i produktionsteamet här, istället så har filmens manus pusslats ihop av James Vanderbilt och Guy Busick och historien är precis som i dom tidigare produktionerna en berg och dalbana där man som tittare måste vara på helspänn för att hänga med i alla skarpa svängar.

Courtney Cox spelar även här reportern Gale Weathers som nu har skiljt sig från den före detta polisen Dewey som också, precis som i dom tidigare filmerna spelas av David Arquette.

Det är spännande, actionyllt, blodigt och våldsamt med en hel del oväntade skruvar och ett team av bra skådespelare där dom som har varit med i dom tidigare historierna verkligen är ett med sina karaktärer.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Brottsplats: Gorkij Parken (1983)

  Original titel: Gorky Park https://youtu.be/H2XO39vz01M?si=X9_yr64dlb-vwaVl Vi befinner oss i 80-talets Moskva. Tre kroppar hittas en vint...