måndag 20 maj 2024

Columbo: Lovely but Lethal (1973)

 



Drottningen i skönhetsbranschen Viveca Scott (Vera Miles) märker att hennes imperium börjar falla. Försäljningen har minskat drastiskt och hon har fått slå igen flera butiker. Hennes chefskemist Dr. Murcheson (Fred Draper) verkar dock ha lösningen, han har framställt en hudkräm som får rynkor att mer eller mindre försvinna. Karl Lessing (Martin Sheen), den unge girige assistenten till Murcheson stjäl dock receptet och försöker sälja den till högstbjudande vilken är Vivecas störste konkurrent David Lang (Vincent Price).

Karl Lessing hittas mördad i sitt hem och Kriminalkommissarie Columbo (Peter Falk) kallas till platsen.

I början av detta fall så får vi se när dom två konkurrenterna Viveca Scott och David Lang som spelas av Vera Miles och Vincent Price möts och det är skådespeleri på högsta nivå, två katter med klorna utåt som väser åt varandra. Tyvärr så har inte filmteamet utnyttjat den möjligheten att ha Vincent Price med utan låter honom försvinna ganska fort ur historien.
Peter Falk känns lite oengagerad som Columbo i den här historien som också är lite tråkig men lyfts av just Vera Miles och också en ung Martin Sheen som i alla fall får vara med lite i början.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vera Cruz (1954)

  https://youtu.be/rUIVb32Qf9M?si=FIQsmJmcm4F1zQ7B Efter det amerikanska inbördeskriget så tar sig många amerikaner ner till Mexiko för att ...