tisdag 27 oktober 2020

Tunn Is - Säsong 1 (2020)

 




Strålande vackert foto inleder den här thriller-serien som utspelar sig på Grönland och fotot är också det som man har kvar i minnet efter att man tittat på det sista avsnittet för allt annat är riktigt dåligt. Skådespelare som i vanliga fall är mycket bra är pinsamma och värst är Bianca Kronlöf som spelar en av Säpos bästa agenter Liv Hermansson, det var länge sedan som jag såg en sånt uselt agerande framför en kamera.

Lena Endre som spelar Sveriges utrikesminister Elsa Engström är en av dom som ligger bakom den här serien och det känns att hon har ett personligt engagemang för miljön och invånarna på Grönland men om man ska få tittarna lika engagerade så gäller det ju att en sån här serie blir bra och sätter sig, här blir man ju bara förbannad i scen efter scen för att allt är så förbannat amatörmässigt gjort.

Ett plus förutom dom vackra naturbilderna måste jag ändå ge till den grönländska skådespelerskan Nukâka Coster-Waldau som spelar den alkoholiserade Ina Lynge som gör det riktigt trovärdigt.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Rök utan Eld av Dan Buthler (2024)

  Advokaten och adelsmannen Gabriel Creuz har precis kommit ut efter att ha suttit ett par år i fängelse för bedrägeri. Han vet att han är o...