fredag 2 oktober 2020

Money Monster (2016)

 




Lee Gates (George Clooney) är en självupptagen programledare på TV för showen Money Monster där han tillsammans med snygga tjejer, flashiga bilder och tung dunkande musik pratar ekonomi och tipsar folk om vad som ska köpas eller säljas i aktievärlden.

Mitt under sändning så dyker en beväpnad man upp och tar Lee som gisslan. Han har precis förlorat hela sitt sparkapital på ett tips om företaget IBIS som Lee hade gett veckan innan och vill nu ha klarhet i vad som hänt.

Med ett bombbälte runt kroppen och en pistol mot huvudet så försöker nu Lee med hjälp av producenten Patty Fenn (Julia Roberts) få tag i Walt Camby som är VD för IBIS.

Det här thrillerdramat handlar om saker som mycket väl skulle kunna hända i verkligheten och det är mycket skickligt och snyggt regisserat av Jodie Foster och George Clooney är mycket bra som Lee Gates. Julia Roberts gör också sin karaktär bra men det känns som om hon inte behövde anstränga sig särskilt mycket utan bara kunde köra lite på ren rutin sen så är boven i dramat Kyle Budwell som spelas av Jack O’Connell lite för snäll för att det ska infinna sig någon intensiv och nagelbitande spänning.

Snyggt och stilrent, dramatiskt och lite spännande med bra skådespeleri är det i alla fall och en hård känga till samvetslösa storföretagare och börsspekulanter.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Rök utan Eld av Dan Buthler (2024)

  Advokaten och adelsmannen Gabriel Creuz har precis kommit ut efter att ha suttit ett par år i fängelse för bedrägeri. Han vet att han är o...