måndag 12 oktober 2020

Mary (2019)

 




Det här var en skräckfilm som jag tyckte jag har sett minst 20 gånger förut. En demon som terroriserar en familj och vänder barnen och föräldrarna mot varandra är ju verkligen inte en ny idé i filmens värld det som gör denna lite annorlunda är att hela sällskapet befinner sig på en segelbåt ute på Atlanten.

Pappan i familjen, David (Gary Oldman) har köpt en gammal segelbåt som han tänker ta med fru Sarah (Emily Mortimer), döttrarna Lindsey (Stefanie Scott) och Mary (Chloe Perrin), kompisen Mike (Manuel Garcia Rulfo) och så Lindseys pojkvän Tommy (Owen Teague) på en tripp till Bahamas.

Det han inte berättat för sitt resesällskap är att alla som tidigare ägt denna båt mystiskt försvunnit ute på havet och givetvis så dröjer det inte länge förrän det börjar hända mystiska saker både i och utanför kajutan.

Som sagt så är detta ingenting nytt, filmen är smockfylld av klichéer och man vet hela tiden vad som komma skall och då blir det ju aldrig läskigt vilket ju krävs för att en skräckfilm ska fungera. Skådespelarna kan jag inte klaga på men slutet är riktigt töntigt och öppnar ändå för en del 2.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Rök utan Eld av Dan Buthler (2024)

  Advokaten och adelsmannen Gabriel Creuz har precis kommit ut efter att ha suttit ett par år i fängelse för bedrägeri. Han vet att han är o...