torsdag 29 oktober 2020

De Infernaliska (1962)

 


Original titel: Carnival of Souls



Mary Henry (Candace Hilligoss) är ute och åker bil med två väninnor när dom blir utmanade på ett race av ett gäng killar. Tjejerna accepterar utmaningen men när bilarna kommer upp jämsides på en bro så prejas tjejernas bil ner i floden.

Trots ett stort räddningspådrag så hittas inte bilen men helt plötsligt efter tre timmar så kryper Mary upp på den leriga flodstranden, chockad men till synes helt oskadd.

Mary som är kyrkoorganist lämnar bara en vecka efter bilolyckan orten för ett arbete i en församling i en ny stad men hon förföljs av obehagliga syner och när hon anländer till den nya platsen så dras hon magnetiskt till en gammal övergiven nöjespark utanför staden.

Idén är inte alls dum här men skådespelarna är tyvärr så stela och kantiga så filmen haltar fram trots en hyfsad regi av Herk Harvey (Detta var faktiskt hans första och sista långfilm) och en obehaglig stämning som mest beror på den väldigt mörka suggestiva musiken av Gene Moore.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Rök utan Eld av Dan Buthler (2024)

  Advokaten och adelsmannen Gabriel Creuz har precis kommit ut efter att ha suttit ett par år i fängelse för bedrägeri. Han vet att han är o...