måndag 12 oktober 2020

The Equalizer 2 (2018)

 




Fyra år efter den första filmen om den äldre och till synes timide gentlemannen Robert McCall (Denzel Washington) så arbetar han som taxichaffis men hoppar ibland in för att hjälpa orättvist behandlade människor i samhället för att se till att rättvisa skipas och det gör han på ett sätt som nästan Rambo skulle höja ett ögonbryn för.

Vi som sett den första filmen vet ju att McCall i ett tidigare liv jobbat på en väldigt hemlig avdelning inom CIA och under den stillsamma ytan är ett mänskligt dödligt vapen.

Här rubbas hans lugn av att hans bästa vän och före detta chef Susan (Melissa Leo) mördas under ett uppdrag i Bryssel och McCall börjar då rota i fallet vilket gör att gamla minnen och vänner dyker upp men inte bara på ett positivt sätt.

Den här historien blir lite för mycket och Denzel Washington som var så naturlig som McCall i den första filmen är lite stel och tillgjord här. Visst är det skickligt regisserat av Antoine Fuqua och coolt foto designat Oliver Wood men manuset är väldigt ihåligt och slutet är så sockersött så att man nästan får kväljningar.

Skådespelarna ska jag inte klaga på, dom sköter sig bra och Denzel Washington är ju en av dom där som kan göra en bra karaktär i sömnen och figuren Robert McCall är ju ändå en riktigt cool snubbe. 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Rök utan Eld av Dan Buthler (2024)

  Advokaten och adelsmannen Gabriel Creuz har precis kommit ut efter att ha suttit ett par år i fängelse för bedrägeri. Han vet att han är o...