onsdag 25 januari 2023

Hunters - Säsong 2 (2022)

 




Det har gått en tid sen Jonah (Logan Lerman) Avslöjade Meyer Offerman (Al Pacino) som den nazistiska läkaren Wilhelm Zuchs och tog livet av honom. Jägargruppen har splittrats och det är den numera före detta FBI-agenten Millie Morris (Jerrika Hinton) som för dom tillsammans igen. Chava Apfelbaum (Jennifer Jason Leigh) som visar sig vara syster till Jonahs farmor dyker upp och hon säger sig ha bevis för att Adolf Hitler lever och gömmer sig i Argentina.

Den här andra säsongen skiljer sig nämnvärt från den första som var lite rakare och mer okomplicerad. Här vrider det på sig i berättelsen hela tiden, dåtid och nutid blandas hejvilt och ett helt avsnitt tar upp en legend som man som tittare inte vet om det är en saga eller om det verkligen hänt.
Det är fascinerande att fundera på hur det egentligen skulle ha gått till om nu Adolf Hitler skulle ha gripits på 70-talet och ställts inför rätta. Här får man fundera på om han verkligen då skulle ha haft samma rättigheter som vilken åtalad som helst.

Hur som helst så är det samma skådespelare som i den första säsongen och dom är bättre här, dom har liksom växt in i sina karaktärer och Udo Kier som spelar en åldrande Adolf Hitler är enastående bra och obehaglig.
   







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hackers (1995)

  https://youtu.be/Rn2cf_wJ4f4?si=opX69DeXZb9RyWfZ I mitten av 90-talet, datorerna som till största delen använts av företag börjar nu hitta...