måndag 9 januari 2023

Avatar - The Way of Water (2022)

 




Den här filmen är verkligen en både-och-upplevelse där ögat får allt och lite därtill medan man inte har några bestående intryck av själva historien som faktiskt inte skiljer sig speciellt mycket från den första Avatar-filmen som faktiskt kom redan 2009.
Visuellt är filmen enastående, varenda filmruta är ett konstverk i sig och undrvattensscenerierna är gjorda så att det känns som om man själv är därnere i korallreven. Hälften av filmen känns som en krigsfilm och hälften som en påkostad naturdokumentär från BBC.

Personligen så tyckte jag dessa varelser var vackert coola 2009 men i den här filmen så kändes dom faktiskt lite fåniga sen så ser ju regissören James Cameron till att vi inte ska glömma hans film Titanic heller utan har då med ett par, nästan identiska scener av en sjunkande farkost med allt vad det innebär även om det här inte rör sig om ett fartyg från början av 1900-talet.

Hur som helst så är detta en produktion som ska ses på bio, den är alldeles för mäktig visuellt för att slösas bort i en vardagsrumsfåtölj och dom tre timmar som är längden på filmen kändes faktiskt inte så länge.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Italien med Stanley Tucci - Säsong 2 (2022)

  Original titel: Stanley Tucci Searching for Italy https://youtu.be/knNUYJhnpCg?si=Gg-ZWzXMoZCIthW1 Skådespelaren  Stanley Tucci  fortsätte...