torsdag 23 april 2020

Unorthodox - Säsong 1 (2020)





Den Israeliska skådespelerskan Shira Haas är knappt större än en Smurf men agerar så att man blir totalt knockad, hon bär ensam upp den här serien på sina tunna axlar på ett enastående imponerande sätt och gör den här serien om religiöst förtryck till en av dom bästa man kan se just nu.

Visst är dom andra skådespelarna riktigt bra också men dom hamnar i skuggan av den lilla, stora Haas som spelar Esther Shapiro som lever i en strängt sluten judisk grupp i stadsdelen Williamsburg, New York där kvinnorna inte egentligen fungerar som någonting annat än att bära och föda barn.

När Esther som aldrig i sitt liv sett någonting annat än kvarteret där hon bor till slut rymmer till Berlin så öppnar sig en helt ny värld för henne, hon träffar ett gäng musikstuderande och börjar drömma om musik som hon i hemlighet har sysslat med hemma och det är ju fascinerande att se när hon som 19-åring för första gången i sitt liv med stora ögon sätter sig framför en dator och ska gå ut på nätet.

Givetvis så finns det ett spänningsmoment också, den gamle rabbinen i New York skickar Esthers man Yanky och hans kusin Moishe för att med alla medel se till att Esther förs tillbaka till New York.

Det är dramatiskt, tragiskt och fascinerande, spännande, roligt och fantastiskt bra.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Fleishman is in Trouble - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/9ybMxpm_JBE?si=C_3EnWSWEjXz5zsc Inledningen på deras separation var när dom träffades säger Libby ( Lizzy Caplan ) som är...