måndag 27 april 2020

The Haunting of Hill House - Säsong 1 (2018)





Familjen Crain har precis flyttat in i det enorma slottsliknande Hill House. Planen är att bo i huset under sommaren för att Pappan Hugh som är byggare ska renovera upp det gamla huset medans mamma Olivia som är arkitekt står för ritningarna och sen är tanken att dom ska sälja fastigheten.
Det går dock inte riktigt som dom tänkt, huset är i sämre skick än vad dom trott och barnen börjar uppleva underliga saker om nätterna.

En TV-Serie som har fler djup än en ordinär skräckserie med temat familj som flyttar in i ett gammalt hus med mystiskt historia som ju det finns mängder av.
Visst är det här riktigt läskigt till och från men däremellan så får man verkligen lära känna dom inblandade familjemedlemmarna ordentligt och det skyndas inte fram på något sätt utan läskigheterna kommer när det passar historien.

Bra skådespelare, snyggt filmat och även om det ibland hoppas lite väl mycket fram och tillbaka i historien med en del upprepningar så köper man det för i slutet så märker man nödvändigheten i detta för att allting ska falla på plats.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Fleishman is in Trouble - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/9ybMxpm_JBE?si=C_3EnWSWEjXz5zsc Inledningen på deras separation var när dom träffades säger Libby ( Lizzy Caplan ) som är...